Παρασκευή, Μαρτίου 04, 2016

Κριτική Παναγιώτη Τέτση για το Τελευταίο Τρένο και το Μυστικό Μονοπάτι

Ο σπουδαίος ζωγράφος, ομότιμος καθηγητής και ακαδημαϊκός Παναγιώτης Τέτσης, ο οποίος πρόσφατα βραβεύτηκε με το πρώτο Κρατικό Βραβείο Εικαστικών Τεχνών-Γιάννης Μόραλης, μας τίμησε γράφοντας στην Τούλα Μπούτου μια μικρή κριτική για τα μονόπρακτά που παίζονται στο Θέατρο Ελπίδας, κάθε Τετάρτη στις 7 και Πέμπτη στις 8.

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016


     Χτες μόλις ήλθε ο φάκελος και τον άνοιξα επέπεσα στην ανάγνωση. Ανυπομονούσα να διαβάσω την πορεία των έργων σας. Έχετε γράψει έργα του αστικού Θεάτρου. Και βέβαια τι άλλο να γράφατε για τσελιγγοπούλες; Εικόνες του περιβάλλοντος που ζούμε, των προβλημάτων από εσωτερικά αίτια και μη.

     Οι δύο άνθρωποι στο «ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΕΝΟ» έχουν διαφορετικά προβλήματα. Άλλα η κοπέλα άλλα ο Άλκης και εκεί επάνω υφαίνετε έναν καμβά που ο ένας περνάει στον άλλον τα συναισθήματα και τη ζωή του. Βρήκα ότι ο χειρισμός της γραφής σας ήταν επιδέξιος που σε κρατούσε σε περιέργεια περί της ολοκλήρωσης του δραματικού τραγικού παιχνιδιού. Και να ο από μηχανής Θεός – η κλέφτρα. Πολύ πετυχημένο εύρημα. 
      Το «ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ» εξαίσιο έργο, δραματικό, με αναπάντεχο τέλος. Και εκεί ο από μηχανής Θεός έρχεται και εισβάλλει και ανατρέπει τη ροή του έργου. Η δομή και στα 2 έργα είναι ενός maître και θα πρέπει να έχουν μεγάλη επιτυχία.
      Οι ηθοποιοί του θιάσου πολύ καλοί. Βύρων Κολάσης, Νίτα Παγώνη, Οδυσσέας Σταμούλης, Πάνος Νικολαίδης, Μιλένα Παρθενίου, Αναστασία Ελευθερίου και η Έφη Χαντζούλη. 
      Εσείς έχετε περγαμηνές φίλη μου και εύχομαι τα καλύτερα και στα προσεχή σας έργα. 


Χαιρετώ
Π. Τέτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου